Версія для друку
П'ятниця, 22 лютого 2019 05:59

Українська - це круто! День рідної мови у школі №18

Українська - це круто! День рідної мови у школі №18.
Мова – національний народний скарб. Ставитися до нього треба уважно і дбайливо. Адже саме мова об’єднує нас в націю, зберігає пам’ять тисячоліть. Тому й долучаються українці до відзначення Міжнародного дня рідної мови 21 лютого. 
Не забули про це свято й у Тернопільській ЗОШ №18. У цей день уся школа розцвіла вишиванками. Учні взяли участь у написанні всеукраїнського диктанту «Україна в нас одна». Цікаво пройшов флещмоб «Люблю, удосконалюю, вивчаю…», під час якого кожен клас представив свою емблему-рекламу української мови. Бібліотекар школи організувала книжково-ілюстративну виставку «Шануй рідне слово». Учні представили свої малюнки та плакати про рідну мову під гаслом: «Людина, яка не любить мови рідної матері, - це людина без роду і племені». А ще школярі декламували улюблені вірші, співали популярні пісні, розгадували мовні вікторини, створювали презентації про українську мову.
Знати, любити, шанувати, уміло користуватися рідним словом повинна кожна людина. Адже ми відповідальні за те, щоб неоціненний скарб – українську мову – передати наступним поколінням.

Прочитано 559 разів