Вівторок, 10 листопада 2020 14:54

Святкуємо День української мови й писемності

Дотримуючись заходів безпеки, учні й учителі міста 9 листопада писали 20-й ювілейний радіодиктант національної єдності, провели низку заходів, присвячених Дню української писемності. 

 ТУГ
У Тернопільськой Українськой гімназії ім. І. Франка відбувся загальногімназійний захід «Українська мова – це СКАРБ!». Учні 6-А (10 клас) підготували неймовірне свято! Старшокласники не тільки читали вірші, грали п’єсу, танцювали, співали, а й висловлювали свою любов до рідної мови.
 
ТНВК ШКПЙС
З ініціативи президента шкільного парламенту в Школі-колегіумі було проведено літературний вечір, на якому учасники читали свої авторські вірші та ділилися враженнями від останніх прочитаних книг.
 
ТЗОШ№14
В день української писемності і мови на групі продовженого дня учні перших класів переконались, що розмовляти українською круто. Слухали казку про мову та виникнення слів, пробували віршувати, знайомились із тлумачним словником, танцювали під мовний реп. Працювали плідно. Кращі отримали медалі.
До Дня української писемності та мови учні 9-А класу провели мовознавчу вікторину "Наша мова, як та пісня,В серці лине так барвисто.Треба мову рідну вчити,Шанувати і любити"
 
ТЗОШ№25
У програмі святкування було чимало цікавих заходів, але родзинкою стало проведення конкурсу постерів «Чарівні барви рідного слова для учнів 5–11 класів, а також квесту «Збережемо наш скарб — рідну мову» — для учнів 6–8 класів. Спонсором цього свята виступило видавництво «Підручники і посібники». Тож переможці та найактивніші учасники отримали спонсорські призи.
 
ТТЛ
Інтелектуальна гра "Мовний крос",
 
Прочитано 296 разів