Версія для друку
Вівторок, 06 грудня 2022 03:19

300 років з дня народження Григорія Сковороди

3 грудня 2022 року виповнилося 300 років з дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога. Дата ювілею відомого українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.
У Тернопільському ліцеї №21 проведені заходи , присвячені 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Учні жваво дискутували про життя і творчість українського філософа-містика, богослова, поета, педагога, який мав колосальний вплив на українську літературу та культуру, своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя. Діти провели аналогію з сьогоденням, декламували твори відомого поета .
Мудрістю Сковороди захоплювалися його сучасники і продовжують захоплюватися нащадки. Вислови Г.Сковороди – це завжди актуально.
Ми і сьогодні ще не можемо сказати, що цей письменник-філософ прочитаний в Україні, що він доступний і до кінця зрозумілий достатньо широкому колу читачів. Невловимий так і не відкрив до кінця всю таїну серця, думки, життя й вічності.
Кожен українець приходить до відкриття Сковороди по-своєму, але приходить неодмінно.
Прочитано 132 разів