Четвер, 20 лютого 2020 18:50

ІГРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРАКТИЦІ ВЧИТЕЛЯ-СЛОВЕСНИКА

20 лютого 2020 року в ТЗОШ№19  працювало  бюро інновацій "Інсайт". Учителі української мови й літератури вивчали тему "Ігрові технології в практиці вчителя-словесника."

Леся Гапон, кандидатка філологічних наук, методистка ТКМЦНОІМ, розповіла про дидактичні ігри на уроках словесності, значну увагу приділивши висвітленню таких важливих питань, як: методичний аналіз дидактичних ігор,  класифікація дидактичних ігор, навчально-пізнавальний потенціал дидактичних ігор на уроках словесності.

Використання інформаційно-комунікаційних технологій в ігровій діяльності на уроках української літератури усебічно висвітлили науковці. Оксана Романишин, докторка педагогічних наук, доцентка кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім. В.Гнатюка, окреслила основні аспекти гейміфікації і провела практикум з використання гри "Kahoot". Галина Генсерук, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ ім. В.Гнатюка, практично продемонструвала можливості "LearningApps" та "Генератора ребусів." 

Колектив філологів ТЗОШ№19 та адміністрація закладу продемонстрували високий рівень методичної грамотності, фахової підготовки й готовності до інноваційної діяльності. 

Про застосування ігрових ситуацій на уроках української мови й літератури з використанням біоадекватної технології йшлося у виступі Лесі Ковальчук, учительки української мови та літератури ТЗОШ№19. Особливо зацікавили педагогів запропоновані словесницею приклади використання сторітелінгових вправ за методикою Джанні Радарі, "правописних" вправ на синхронізацію діяльності двох півкуль головного мозку, а також мистецтво створення образонів - стрижневих візуалізованих основ біоадекватних уроків.

 Блискучі зразки мистецької комунікації в позашкільній роботі подарувала  учитель-методист, координатор інноваційної діяльності з учителями-словесниками ТЗОШ№19, художній керівник  шкільного театру "Гранослов" Галина Бутрин у творчій співпраці з учителькою української мови та літератури ТЗОШ№19 Галиною Федорович. Під керівництвом педагогів діти підготували високохудожнє  поетично-мистецьке дійство, прсвячене героям Євромайдану. Надзвичайно вразила досконала режисура Галини Бутрин і авторська поезія Галини Федорович.

Учасники науково-методичного заходу значно збагатили методичний інструментарій, підсилили мотивацію й висловили впевненість у тому, що здобуті знання обов'язково застосують у практичній діяльності.

Методичні матеріали - у вкладеннях.

Прочитано 462 разів