Версія для друку
Четвер, 22 грудня 2022 15:05

Звіт за І півріччя 2022 року

Професійні зусилля упродовж звітного періоду були спрямовані на формування конкурентоспроможного на ринку освітніх послуг учителя-словесника, здатного виконувати перспективні завдання освітньої галузі «Мови і літератури» в умовах імплементації реформи «Нова українська школа».

З цією метою проведено 10 методичних заходів, забезпечено викладання курсів підвищення кваліфікації «Мовно-риторична освіта в новій українській школі: актуальні аспекти лінгвометодики» (17.10.2022 – 27.11.2022), «Формувальне оцінювання у 5–11-тих класах» (05.11.2022 – 06.11.2022), підготовлено методичні рекомендації на початок навчального року, розроблено зразок робочої програми, календарно-тематичне планування за авторським підручником з української мови для 5-тих класів.

Робота була організована у форматі творчих пошуків на основі принципів неперервності, гуманізації, випереджувальності, варіативності, мобільності, інтеграції традиційних та інноваційних технологій. Проблематика заходів охопила низку актуальних проблем:

  • шляхи реалізації реформи НУШ у 5-тих класах (18 серпня 2022 року –методично-консультативна зустріч з проблем реалізації Держстандарту в освітньому процесі 2022/2023 н.р.; 21.12.2022 на платформі  "Зум" для вчителів української мови проведено заняття інтерактивної школи українського словесника з теми "Прийоми розвитку креативності на уроках  української мови й літератури");
  • формування компетентного педагога НУШ (9 вересня 2022 року – вебінар для вчителів української мови й літератури з теми "Інтегрований розвиток наскрізних компетентностей педагога НУШ";);
  • інтегроване навчання в НУШ (30 листопада 2022 року – зустріч в інтерактивній школі українського словесника з теми "Інтегроване навчання : ідеї для втілення»; 16 вересня 2022 року учасники інтегрованої кафедри "Linqua"опрацювали тему "Націєцентрична інтеграція мистецьких та мовно-літературних компонентів у новому Державному стандарті базової середньої освіти");
  • методична палітра освітнього процесу НУШ (14 грудня 2022 рокуна відкритій дискусійній платформі "Словесники" обговорено тему"Інтеграція інфомедійної грамотності в мовно-літературну освіту"; 13 жовтня 2022 року – тему «Оновлення змісту уроку словесності НУШ»; 17 листопада 2022 року – в рамках шостого трансфер-містечка інноваційних можливостей проведено вебзаняття  з теми "Універсальний дизайн уроку словесності"; 21 грудня 2022 в методичній майстерні року для вчителів української мови проведено заняття «Інноваційний урок української літературипідходи, прийоми, знахідки інноваційного уроку української літератури»).

З метою популяризації української мови і культури   організовано просвітницьку діяльність. З березня 2022 року активно функціонує розмовний   клуб для внутрішньо переміщених осіб «Слово», з жовтня 2022 року - Школа української мови для внутрішньо переміщених осіб «Я Маріуполь». На блозі оновлено матеріали експрес-курсу «10 уроків української».

Вагомих результатів досягнуто в роботи з учнівською молоддю. Упродовж листопада 2022 року в закладах загальної середньої освіти проведено шкільний етап ХIІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, у якому взяв участь 801 школяр; 19 листопада 2022 року в ТЗОШ№16 ім. В. Левицького відбувся міський етап, учасниками якого стали 165 учнів та учениць. 03 грудня 2022 року впроведено  обласний етап  ХIІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в дистанційному форматі.

Переможці обласного етапу

Диплом І ступеня

  • 7 клас: Окаринська Дарина , ТУГ, учитель Зуляк Галина Ярославівна 
  • 8  клас: Гербут Уляна, ТУГ, учитель Балабан Галина Михайлівна
  • 9 клас: Іванюк Ілона, ТЗОШ№16, учитель Савінцева Людмила Василівна

 Диплом ІІ ступеня

  • 6 клас: Марків Матвій, Тернопільська ТЗОШ №27 , учителі: Смертіна Олена Стахіївна, Намака Наталія Ярославівна
  • 10 клас:  Бартіш Олена, Тернопільський НВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»,  учитель  Даценко Олександра Іванівна

У листопаді 2022 року в освітніх закладах загальної середньої освіти міста Тернополя  відбувся І (шкільний) етап XXІІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 2109 учнів 3–11 класів; 26 листопада 2022 року в ТСШ№7 відбувся   ІІ (міський) етап XXІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 225 учнів. 10 грудня 2022 року проведено  обласний етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в дистанційному форматі.

Переможці обласного етапу

Диплом І ступеня

  • 4 клас: Матенька Вікторія,  ТСШ №3, учитель  Цибульська Світлана Анатоліївна
  • 5 клас: Балабан Катерина, ТЗОШ№28, учитель Мисливець Діана Богданівна
  • 7 клас: Бучинська Анастасія,  ТУГ , учитель Горішна Галина Михайлівна 
  • 8 клас: Гербут Уляна, ТУГ, учитель Балабан Галина Михайлівна

Диплом ІІІ ступеня

  • 11 клас: Мерецька Анна, ТУГ, учитель Грабовська Олександра Миколаївна
Прочитано 435 разів