Субота, 25 червня 2022 00:40

Успішно завершено ІІ етап проєкту "Єдині"

На підтримку ІІ етапу проєкту «Єдині» ГО «Навчай українською» з 03 червня 2022 року працювали ЗОШ І-ІІІ ст. №14 імені Богдана Лепкого (п’ятниця, поч. о 14.00); ТУГ імені Івана Франка (п’ятниця, поч. о 16.00). До роботи задіяно 12 учителів . Проведено 8 занять: 03.06.2022, 11.06.2022, 18.06.2022, 25.06.2022.  Охоплено 40 внутнішньо переміщених осібз Лисичанська, Харкова, Сіверськодонецька й Києва.

До роботи задіяно 12 учителів:

  1. Яськів Галина, учитель української мови;
  2. Зарихта Ольга Володимирівна,учитель української мови;
  3. Зуляк Галина Ярославівна,учитель української мови;
  4. Чирська Наталія Петрівна,учитель української мови;
  5. Горішна Галина Михайлівна,учитель української мови;
  6. Колодій Алла Романівна, учитель української мови;
  7. Грабовська Олександра Миколаївна, учитель української мови;
  8. Нова Марія Антонівна, учитель української мови;
  9. Балабан Галина Михайлівна, учитель української мови;
  10. Войтишин Наталія Іллівна, учитель української мови;
  11. Водвуд Іван Степанович, керівник музичного гуртка 
  12. Сидір Мар'ян Васильович, учитель музичного мистецтва.

3 червня  відбулося засідання розмовного клубу "Єдині". У теплому й дружньому колі спілкувалися про базові цінності українців і той таємничий генетичний код, що проявляється в кожному з нас, коли на межі винищення опиняється українська нація. Символічним завершенням зустрічі стало виготовлення синьо-жовтих стрічкових оберегів - яскравого свідчення нашої єдності та віри в перемогу.

Цікавим було  з'ясування української складової двох фундаментальних і націєтворчих понять: "історії" (дієпису, що вивчає минуле) й "культури" (своєрідного обробітку створених людством матеріальних і духовних цінностей). Із особливим настроєм учасники клубу підспівували Івану Водвуду "Карії очі, чорнії брови ..." та надзвичайно емоційно реагували на розповідь Мар'яна Сидора та його демонстрацію "бугая" (давнього українського музичного інструмента). А справжню насолоду усі отримали від проведеного майстер-класу: створення кетяга калини із застосуванням елементів петриківського розпису.

Заключне засідання розмовного клубу "Єдині" 24 червня пройшло під гаслом: українська - мова можливостей. Виконуючи різні інтерактивні завдання, учасники зустрічі з особливим натхненням формували дерево мови та малювали квітку можливостей з мовною серцевиною та символічними пелюстками. Особливо зворушливою виявилась історія переходу на українську нашої гості з Харкова Лілі Коробко, яка за цей час стала невід'ємною частиною гімназійної родини. Будучи маркером української ідентичності, наша мова жива, доки нею розмовляють, тому не біймося говорити українською, думаймо про майбутнє!

Яскраві мовні інтерактиви для дорослих з метою проникнення в світ українського слова і національної культури, творчі майстерки і рухливі ігри для дітей, спільні мистецькі забави, індивідуальні заняття з психологами – усе це сприяло згуртуванню учасників і організаторів у спільно створеному українськомовному середовищі, відкрило можливості для подолання бар’єрів у спілкуванні і створило передумови для подальшої взаємодії.

Презентація  ГО "Навчай українською"  https://prezi.com/p/hatacg4vvexa/presentation/

Про  роботу розмовного клубу Української  гімназії імені Івана Франка

Прочитано 270 разів
Детальніше в цій категорії: « Розмовні клуби "Єдині" : другий етап