Неділя, 21 травня 2023 20:28

КНИЖКОВИЙ АРСЕНАЛ ЗАПРОШУЄ ПІДЛІТКІВ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОЄКТІ «АНТИТВІР-2023»

HTTPS://BOOK.ARTARSENAL.IN.UA/OPEN-CALL-ANTYTVIR-2023/
Антитвір —проєкт для підлітків 8–11 класів, які пишуть, ілюструють та/або малюють твори, керуючись нестандартними підходами. Проєкт традиційно проводиться в межах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Цього року ми продовжуємо приймати твори без оцінок журі. Роботи, які пройдуть технічний відбір, будуть опубліковані на сайті Книжкового Арсеналу. Проєкт «Антитвір» має на меті зафіксувати переживання підлітків, які крім власних внутрішніх криз та шукань переживають війну.

Тема «Антитвору-2023» — «Відтінки змін».

Зміни — це невід’ємна частина нашого життя. Кожна зміна має свій відтінок, свій колір, свою енергію, яка впливає на наше сприйняття світу. Як мозаїка зі шматочків скла різних відтінків, оповідь про життя у час змін складається з унікальних моментів, побачених очима сотень людей. Із цього опису по крихтах збиратиметься уявлення людей майбутнього про те, як ми жили й відчували

— зазначає команда проєкту.

Докладніше про тему проєкту читайте за посиланням.

Створюючи атитвори, пропонуємо поміркувати над:

  • змінами як збагаченням життєвого досвіду;
  • важливістю фіксації відтінків змін: від позитивних до негативних;
  • підготовкою до змін і чи можливо це взагалі.

В Антитворі ми заохочуємо обрати незвичну форму, ракурс. Можна оповідати від імені предмета, присвятити цілий твір моменту руйнування чи процесу побудови; писати про існуюче чи вигадане у формі роману в повідомленнях, графічного роману або написати й водночас проілюструвати власний твір.

Щоб взяти участь у проєкті «Антитвір-2023», потрібно:

  • навчатися у 8–11 класі;
  • прикріпити антитвір до гугл-форми. Текст має бути українською або англійською мовами, до 15 тисяч знаків з пробілами у форматі pdf. Зображення має бути у форматі jpeg. Ви можете надсилати лише текст або лише ілюстрацію, або текст та ілюстрацію разом.

Дедлайн — 4 червня 23:59. Після технічного відбору робіт (перевірка на відповідність мови, обсягів тексту, формату зображення) твори будуть опубліковані на сайті.

Освітня програма для учасників та учасниць проєкту відбудеться у червні. Програма передбачає серію онлайн воркшопів від фахівців/-чинь з креативного письма, письменників/-ць та мотиваційної лекції від партнерів з Великої Британії.

Фінансується програмою грантів міжнародної співпраці Британської Ради за підтримки Літературного фестивалю у Челтнемі.

Прочитано 204 разів