Вівторок, 20 грудня 2022 09:15

Про проведення в Тернопільській міській територіальній громаді у 2022/2023 навчальному році XXІI Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

На виконання Указу Президента України від 22.03.2002 №284 ,,Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості”, відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім’ї та молоді від 29.08.2003 №585/529/875, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.09.2003 за №779/8100 (далі – Положення), листа Міністерства освіти і науки України від 15.11.2022 №1/19299-21 «Про проведення ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості», наказу управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації № 133/01-07 від 15.12.2022 «Про проведення в області у 2022/2023 навчальному році І-ІІІ етапів XХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості»  у 2022/2023 навчальному році міський етап ХXІІ Всеукраїнського конкурс учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» та присвячений Шевченківським дням (далі – Конкурс) на тему: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!» у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення»,  буде проведено 23 грудня 2022 року в ТКМЦНОІМ, за результатами якого буде визначено по три переможці в кожній номінації.

Просимо до 23.12.2022   надіслати заявки та конкурсні роботи в номінації "Література" у друкованому (каб. 39) й електронному варіантах (на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Накази - у вкладенні.

До участі в конкурсі приймаються роботи на тему „Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!” у номінаціях „Література” та „Історія України і державотворення”, які раніше не подавалися до участі в інших наукових і творчих конкурсах регіонального та державного рівнів, присвячені Збройним силам України, які у важкий для нашої країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України. Епіграфом до творчих робіт пропонуємо слова Надії Гуменюк: „Наш дух не вбити, волю не зламати, за нами – діти й Україна-мати і з нами воля й правда вікова!" У конкурсних роботах бажано розкрити патріотизм та героїзм, самовідданість і відвагу українських військових, які стали на захист нашої держави проти російської агресії. Роботи з історії повинні носити дослідницький характер із обов’язковим залученням оригінальних джерел та складатися зі вступу, у якому автор обґрунтовує мету свого дослідження; основної частини, у якій розділи повинні мати назву та обов’язкове логічне завершення структурних компонентів основної частини; висновку; списку використаних джерел та літератури. Роботи мають мати оригінальні назви, що відрізняються від загальної теми конкурсу („Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!”). Творчі роботи з літератури на вказану тему можуть бути за вибором автора різноманітними за жанром. Поетичні доробки учнів подаються в довільній формі. Конкурсна робота може бути виконана одним або кількома авторами. Наставниками конкурсантів можуть бути вчителі, викладачі, керівники гуртків тощо. Текст конкурсних робіт у номінаціях „Література” та „Історія України і державотворення” роздруковується, з використанням гарнітури Times New Roman (кегль 14; інтервал полуторний), на папері формату А4 (поля: ліве – 30 мм, нижнє і верхнє – по 20 мм, праве – 10 мм). Обсяг роботи в номінації „Історія України і державотворення” – 15-25 сторінок. Сторінки рукопису послідовно нумеруються, починаючи з обкладинки і до останньої сторінки. Список літератури наводиться в кінці тексту в алфавітному порядку. Разом із роботами учнів оргкомітету обов’язково подається заявка, оформлена за поданим нижче зразком, у якій необхідно вказати: прізвище, ім'я та по батькові учня – автора роботи, клас навчання, повну назву закладу освіти (як вказано у Свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи), тему конкурсної роботи, а також прізвище, ім'я, по батькові вчителя-наставника, а за потреби – місце його роботи (якщо наставник не працює у тому закладі освіти, де навчається учень).
Прочитано 364 разів