Понеділок, 30 травня 2022 22:53

Участь в онлайн-конференції «Перспективи розбудови мережі безкоштовних курсів, розмовних клубів та онлайн-ресурсів з опанування української мови».

З нагоди Дня філолога 25 травня 2022 року відбулася онлайн-конференція «Перспективи розбудови мережі безкоштовних курсів, розмовних клубів та онлайн-ресурсів з опанування української мови». Учасники обмінялись думками щодо набутого досвіду, навчальних програм, актуальних питань організації навчального процесу, використання наявних та залучення додаткових ресурсів, планування майбутніх кроків. Усвідомлюючи важливість забезпечення функціонування української мови як державної у сферах суспільного життя, Тернопільська міська рада створила умови для функціонування безплатних курсів української мови, розмовних клубів, навчальних проєктів для внутрішньо переміщених осіб і всіх охочих.

Упродовж місяця, з 29 березня 2022 року, на волонтерських засадах працюють: 1) розмовний клуб для внутрішньо переміщених осіб "Слово" на базі Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов; 2) освітній хаб для дітей внутрішньо переміщених осіб на базі Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

На базі Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу діють безплатні онлайнові курси для охочих поглибити знання української мови: «Мовна комунікація в педагогічній діяльності » і «Експрес-курс : 10 уроків української».

На підтримку проєкту “Єдині” ГО “Навчай українською!” з 29 квітня 2022 року за сприяння управління освіти і науки Тернопільської міської ради розпочали роботу розмовні клуби для внутрішньо переміщених осіб та всіх охочих у шести локаціях: Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №14 імені Богдана Лепкого, Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 16 імені Володимира Левицького, Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 18, Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №19, Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 імені Віктора Гурняка, Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 28. До проведення занять у ТСШ№28 задіяні педагоги Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Яскраві мовні  інтерактиви для дорослих з метою проникнення в світ українського слова і національної культури, творчі майстерки і рухливі ігри для дітей, спільні мистецькі забави, індивідуальні заняття з психологами – усе це сприяло згуртуванню учасників і організаторів у спільно створеному українськомовному середовищі, відкрило можливості для подолання бар’єрів у спілкуванні і створило передумови для подальшої взаємодії.

Прочитано 612 разів